Sizce Turşu Limonlu mu Sirkeli mi Olmalı ?

Sizce Turşu Limonlu mu Sirkeli mi Olmalı ?

Peki yapım aşamasında ki bu farklı iki üretim şeklinden hangisiyle daha iyi turşu olur?

Bunun cevabını verirken birini seçersek bir diğerine haksızlık yapmış oluruz. İkisiylede gayet lezzetli turşu yapmak mümkündür. En iyisinden ziyade aslında limonla veya sirkeyle yapılmış turşular bir tercihtir. Sirke ile yapılan turşular dayanıklılık olarak daha iyi, lezzet olarak ise; daha keskin tatta olur. Limon ile yapılanlar ise; daha hafif olduğu için, halk dilinde yaz turşusu olarakta adlandırılır.

Bizim Kadıköy Özcan Turşu olarak üretim tercihimiz sebze ve meyvesine yakışana göre olmaktadır. Biber turşularımız sirkeyle, bamya turşumuz limonla, kelek turşumuz her ikiside konularak yapılmaktadır. Lahana turşumuzda ise her ikiside bulunmamaktadır. Aslında bizim de sebze ve meyvelere yakıştırdığımız tercihler bunlarda.

Dükkanımızda müşterilerimizle bu konu açıldığında turşu ikram ederek bu iki seçenek  arasında onların fikirlerini de alıyoruz. Filmden kaynaklı bilinçaltı diyebilirmiyiz bilemeyiz ama ağırlıklı olarak kadın müşterilerimiz sirkeyi, erkek müşterilerimiz ise limonla yapılan turşularımızı tercih ediyorlar. Buda bizi şaşırtmıyor değil.

Sonuç olarak biz; aile içi kavga ve tartışmamalara sebebiyet vermemek açısından her iki şekilde de üretim yaparak bu konuyu sadece lezzet tercihi olarak tatlıya bağlıyoruz. Bu tercihi belirlemek içinse sizleri Kadıköy Özcan Turşuları’na bekliyoruz :)

Etiketler: sirke,limon
Temmuz 27, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Alışveriş deneyiminizi geliştirmek, hizmetlerimizi sunmak, müşterilerin hizmetlerimizi nasıl kullandığını anlayarak iyileştirmeler yapabilmek ve ilgi alanlarına göre özelleştirilmiş reklamlar da dahil olmak üzere reklamları gösterebilmek için çerezler ve benzeri araçları kullanmaktayız. Onaylı üçüncü taraflar da bu araçları, reklam gösterimimizle bağlantılı olarak kullanır.